Naslovna > Automobili > Dodge > Challenger > Sedam novih modela za kraj linije

Dodge Challenger i Charger

Sedam novih modela za kraj linije

Dodge još nema informacije o cijenama za nove modele, ali zna se da će drugačije pristupiti njihovoj prodaji. Naime, Dodge to naziva "Posljednji poziv" i dodijeliće cijeli model Charger i Challenger 2023. godine distributerima odjednom...

Naredni Dodge Charger i Challenger, koji će svjetlost dana ugledati sljedeće godine, najavljuju kraj linije za ova dva modela. Proizvođač automobila se priprema za elektrifikovanu budućnost, a to uključuje i limuzinu i kupe sljedeće generacije. Dodge priprema ovaj par sa sedam novih modela za narednu godinu kako bi proslavili njihov kraj. Dodge nije naveo detalje ni za jednog od njih, samo je rekao da će svaki dijeliti vezu sa kultnim modelom iz prošlosti. Kupci mogu očekivati veliki uticaj ere mišićavih automobila iz 1960-ih i 1970-ih. Više detalja o šest novih modela će biti poznato krajem godine, a Dodge će otkriti sedmi na SEMA Show-u u novembru.

 

 

 


Dodge će začiniti Challenger i Charger linije ne samo novim modelima već i bojama. Proizvođač će vaskrsnuti tri boje – B5 Blue, Plum Crazy (ljubičasta), Sublime (zelena) – i jednu modernu – Destroyer Grey, a uz njih Dodge će ponuditi i 14 boja eksterijera za ova dva modela. U modelskoj godini 2023. Dodge će takođe proširiti svoju Jailbreak liniju na Charger i Challenger SRT Hellcats, što znači da će imati seriju bez ograničenja kombinacija boja i koja uključuje druge ekskluzivne dodatke.

 


Svaki Charger i Challenger će imati pločicu "Posljednji poziv" (Last Call) ispod poklopca motora, a takođe će sadržavati i naziv i siluetu vozila, dok će biti napisano i to da je "Dizajnirano u Auburn Hillsu" i "Sastavljeno u Bramptonu". R/T modeli će dobiti nove oznake na blatobranima “345” koje označavaju Hemi V8 od 345 kubnih inča zapremine motora.

Datum objave: 16/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook