Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Serija 7 u drugačijem izdanju

BMW

Serija 7 u drugačijem izdanju

Zahvaljujući njemačkoj tjuning kući koja je specijalizovana za Alpina modele ovog proizvođača , imamo priliku da vidimo modifikovanu verziju Serije 7...

Ispod poklopca motora Alpine B7 naći će se snažni V8 tvin-turbo agregat, radne zapremine 4,4 litra koji razvija 600 konjskih snaga i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. B7 će uz pomoć xDrive pogona na sva 4 točka do stotke stići za samo 3,6 sekundi. U poređenju sa V12 pogonskom jedinicom iz M760Li to je za jednu stotinku bolje vrijeme, ali je modifikovana verzija zahvaljujući manjem motoru i lakša za 145kg, što će ovom automobilu omogućiti maksimalnu brzinu od 330 km/h, dok se snaga do točkova prenositi pomoću ZF automatika.

 


Kada je vizuelni izgled u pitanju, ovaj BMW je dobio specifične Alpina detalje, što uključuje i 20-inčne Alpina Classic aluminijumske naplatke, te Michelin Pilot Sport Super pneumatike. Tu je i nešto dublji prednji spliter sa prednje strane automobila, ali i suptilniji zadnji spojler, te novi zadnji branik. B7 je moguće spustiti za čitavih 15 mm za šta je zaslužno modifikovano vješanje, a sve se realizuje pritiskom na dugme iz kabine vozila. Cijena za sada nije poznata, ali se pretpostavlja da će ona biti nešto veća od 131.000 eura, koliko košta odlazeći model.

Datum objave: 14/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook