Naslovna > Automobili > Volvo > EX90 > Sigurnost u genima

Volvo EX90

Sigurnost u genima

Kad je riječ o parkiranju, vožnji u gradu ili na autoputu krovni sistem LiDAR sa 5 radara, 8 kamera i 16 ultrazvučnih senzora pomažu vozaču da ostane siguran i održi kontrolu...

Volvo EX90, koji obuhvata najsavremeniji softver, kao i vrhunski hardver za izračunavanje i detekciju okoline, nudiće najviši standard sigurnosti u automobilu Volvo dosad – a koji će se i dodatno unaprijeđivati. Tehnologija unaprijeđenja sigurnosti „Safe Space Technology" sa sistemom LiDAR može otkrivati predmete do 250 metara ispred vozila i pomoći vozaču da brže reaguje na situacije koje se ponekad teško mogu predvidjeti i danju i noću.

 

 

 


Zahvaljujući senzorima u kabini u stvarnom vremenu i volanu osjetljivom na dodir, Volvo EX90 prepoznaje vozačevu rastresenost ili pospanost i nudi dodatnu podršku kada zatreba. Veliki, novi 14,5-inčni bezokvirni infotainment sistem s ugrađenim sistemom Google, 9-inčni ekran za vozača iznad osovine volana i veliki ekran na vjetrobranskom staklu pobrinuće se da uvijek držite pogled na cesti.

 

Datum objave: 28/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook