Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Škoda Kodiaq Scout

Škoda

Škoda Kodiaq Scout

Uoči otvaranja Ženeva Motor Showa otkrivena Škoda Kodiaq. U odnosu na standardni model dolazi sa većim klirensom i pogonom na obje osovine.

Već se na prvi pogled može zaključiti da se radi terenskoj verziji Kodiaqa. You su zaštite prednjeg i zadnjeg podvozja te specijalne felge od 19 inča. Da ne bi bilo zabune postavljene su i adekvatne oznake na karoseriji.
Oznaka Scout donosi niz tehničkih poslastica. U prvom redu tu je pogon AWD (All Wheel Drive), odnosno 4x4. Najniža udaljenost od tla je 194 mm što bi trebalo biti garant prolaska preko teških off-road terena. Pogon na sve točkove može se dobiti u kombinaciji sa tri ponuđena motora - dva benzinska i jedan dizelaš.

 


Bazni motor dolazi u vidu 1.4 litrenog TSI agregata snažnog 150 KS. I to je dovoljno za uzorne performanse - ubrzanje od 0 do 100 km / h za 9.8 sekundi uz ostvarivanje maksimalnih 197 km / h. Na stepenici više nalazi se 2.0 TSI sa 180 KS uz čiju se pomoć ostvaruje ubrzanje od 0 do 100 km / h za 8 sekundi i maksimalna brzina od 207 km / h.
Ljubiteljima dizelaša na raspolaganju je 2.0 TDi sa dva nivoa snage - 150 i 190 KS. Jači dizelaš Kodiaqa Scaut iz stanja mirovanja do 100 km / h dovede za 8,9 sekundi. Ubrzanje prestaje kada kazaljka brzinomjera dođe iznad oznake 210. Svi paketi
opreme, uključujući i najskromniji, vrlo su bogati pa kupac jednostano ne može pogriješiti sa odabirom.
Iz Škode su potvrdili from uskoro stiže iz najjača verzija sa oznakom RS ...

 

Datum objave: 26/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook