Naslovna > Automobili > Škoda > Karoq > Škoda nastavlja SUV ofanzivu
FOTO GALERIJA (19)

Karoq stigao u BiH

Škoda nastavlja SUV ofanzivu

Sa drugim novim SUV modelom u proteklih godinu dana Škoda nastavlja svoju ofanzivu, na trenutno najpopularniji segment automobila…

Da nema trunke straha od bilo kakvog terena ili prirodnog okruženja novi Škodin kompaktni SUV Karoq pokazao je novinarima u okviru zvanične nacionalne prezentacije. Ofanzivom na snježne namete i ledene površine u praktično „polarnim“ uslovima u okolini Blidinjeg jezera Škoda je simbolično najavila nastavak SUV ofanzive i pod našim nebom. "Novi Škodin model Karoq na scenu stupa kao nasljednik uspješnog modela Yeti. Predstavlja potpuno novi automobil, kreiran po uzoru na većeg člana porodice Kodiaka zbog čega zadržava robusnost i raskošne dimenzije, a opet ostaje u okvirima kompaktnih modela", izjavio je Veded Terzić, Škoda brand manager u kompaniji Porsche bh d.o.o. Novinarske ekipe su u okviru testnih vožnji na raspolaganju imale modele sa pogonom na sve točkove upregnute dvolitarskim TDI agregatima od 150 KS, što bi trebalo predstavljati najtraženiju kombinaciju Karoqa. "Ponuda agregata kod Karoqa počinje najsavremenijim TSI motorima zapremine 1,5 litara iz kojih je izvučeno zavidnih 150 konja. Popularnost TDI tehnologije nismo zanemarili pa Karoqa nudimo i sa 1,6-litarskim turbodizelašem od 115, ali i u dvolitarskoj verziji sa 150 konja što su novinari mogli isprobati. Naredne godine očekuje se i proširenje dizelske game dvolitarskim motorom sa 190 KS", dodao je Vedad uz skromnu najavu novog Škodinog crossover modela.

 

 

Škoda Karoq bh. kupcima biće ponuđena u dva paketa opreme i to Ambition i Style, dok će premium paketi Laurin&Klement, RS i Scout biti dostupni dogodine. Da je Karoq dio Simply Clever porodice potvrđuje i cijela lista opcionih pametnih rješenja poput automatskih Full LED svjetala, digitalne instrument table, automatskog otvaranja prtljažnika putem „virtuelne pedale“, grijanog upravljača i varioflex sjedišta. Početna cijena ovog kompaktnog SUV-a iznosi 42.184 KM, koliko je zacijenjen model sa 1.5 TSI agregatom i pogonom na prednje točkove uz šestostepeni manuelni mjenjač. Najpristupacniji dizelaš raspolaže i DSG mjenjačem, a do registracije košta 48.052 KM, dok će se za isti model sa 4x4 pogonom morati doplatiti oko 3.500 maraka.

 

Tekst: Edin Alić

 

Datum objave: 15/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook