Naslovna > Vijesti > Škoda Octavia 2017.

Škoda

Škoda Octavia 2017.

Odlično prodavana Škoda Octavia iduće će godine dobiti niz stilskih i tehnoloških poboljšanja.

Na fotografiji je Škoda Vision D koja bi trebala biti gotovo identična Octaviji facelift. Na njoj se može  primijetiti da je prednji dio češke limuzine dobio stilska obilježja koja snažno asociraju na veliki SUV Kodiaq čija se prava prezentacija tek očekuje.
Svjetla pune LED tehnologije te drugačija maska motora daju potpuno novi izgled koji se kao takav uklapa u trenutne ali i buduće modne trendove.
Unutrašnjost je preuređena uz ugradnju dosta kvalitetnije plastike na svim površinama.  Na žalost još nema ni jedna raspoloživa slika ali nije isključeno da se i ona objavi u narednih mjesec dana. Ono što je poznato jeste ugradnja velikog 9.5 inčnog displeja te alplikacija Apple Car Play i Android Auto bez kojih se više ne može zamisliti ni mali gradski auto a kamoli poslovno - porodična limuzina.

 


Prvi čovjek dizajnerskog tima, Josef Kaban, tvrdi da je sve izvedeno tako da se svježina zadrži barem narednih 4-5 godina.
Što se mehanike tiče najavljena je hibridna plug-in verzija s tim da će kompletna ponuda motora, kako benzinskih tako i dizelskih, biti energetski efikasnija.
Po nekim izvorima premijera bi se trebala odigrati na proljeće u Ženevi. Drugi pak tvrde da će se plahta skinuti idućeg mjeseca u Parizu gdje će privi put širokoj javnosti biti otkriven i Kodiaq.

 

Datum objave: 26/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook