Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Škoda Octavia RS sa 245 KS spremna za Ženevu

Škoda

Škoda Octavia RS sa 245 KS spremna za Ženevu

Škoda Octavia kao tehnološki blizanac Golfu GTI i Seat Leon Cupri budi veliku pažnju, tim prije jer se radi o velikoj limuzini.

Kao što znamo Octavia je u prethodnom izdanju standardno dolazila sa motorom snažnim 220 KS. Kasnije je izašla verzija sa 10 KS više da bi u novom izdanju 230 KS standard post.
Uz posljednji facelift dolaze i neke tehnološke novosti. Svakako je najzanimljivija vijest o 2.0 litrenom turbo benzincu koji će u top izdanju davati rasnih 245 KS. Velika snaga će poslovnu limuzinu iu stanja mirovanja do prvih 100 km / h ubrzati za wake up 6.6 sekundi.

 


Da bi se sva snaga uvijek mogla adekvatno koristiti na prednjoj je osovini ugrađen VAQ diferencijal. Njegov je zadatak uskladiti rad lijevog i desnog točka što u odnosu na 245 KS koje dolaze na prednji par točkova postaje izazov.
Kupac će moći birati manuelni mjenjač sa šest stepeni prenosa ili novi DSG sa sedam stepeni prenosa.
Verzija sa 245 KS bit će dostupna uz sve karoserijske izvedbe. Cijena će biti nešto veća den što je slučaj sa motorom sa 230 KS što je i očekivano. U svakom slučaju nešto dublje posezanje u džep će se svakako isplatiti ...

 

Datum objave: 03/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook