Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SL > SL se vraća tamo gdje pripada

Mercedes-Benz SL

SL se vraća tamo gdje pripada

U Mercedes AMG-u su nedavno govorili o budućnosti visoko performantnih automobila, gdje je između ostalog najavljen povratak SL-a u sam vrh AMG linije, baš tamo gdje i pripada...

Izvršni direktor Mercedes-AMG-a Philipp Schiemer otkrio je za Car and Driver svijetle planove za budućnost AMG-a. U blistavoj budućnosti vidjeće se kontinuirana ulaganja u benzinske motore uz prisustvo hibridne tehnologije za većinu predstojećih modela. Schiemer je takođe potvrdio da je na pomolu novi Mercedes-AMG SL koji će zamijeniti AMG GT Roadster. Na taj način bi se legandarna SL oznaka mogla vratiti na vrh AMG ponude, tamo gdje i pripada.

 

 


Moderna interpretacija SL-a nije bilježila sjajne prodajne rezultate, prije sve zbog interne konkurencije izazvane upravo AMG GT modelom, zbog čega je SL izgubio svoje mjesto. Srećom radi se samo o trenutnoj situaciji, jer će Philipp Schiemer otkrio da će interna konkurencija nestati uklanjanjem AMG GT Roadstera čime će se osloboditi put SL-u, koji će dobiti i značajnije investicije. SL sljedeće generacije biće punopravni AMG proizvod poput AMG GT coupea i limuzine. Prema Schiemeru, ostaće udoban automobil za dugo putovanje, ali ističe da će imati jak trkački predigre. Istakao je i da će imati svoje jedinstvene pogonske sisteme i možda neće dijeliti sve sa drugim AMG proizvodima. Kako budućnost Mercedes AMG-a obuhvata hibridizaciju radi boljih performansi, moguće je da će tu proizaći neki od njihovih najboljih dijela.

Datum objave: 06/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook