Naslovna > Caterpillar > Snažan mali bager s kompaktnim radijusom rada i sistemom rotacione ruke
FOTO GALERIJA (9)

Caterpillar 308E2 CR

Snažan mali bager s kompaktnim radijusom rada i sistemom rotacione ruke

Visoka produktivnost, svestranost u radu i velika efikasnost, sve su to osobine Catova mini bagera 308E2 CR...

 

 

Kompaktni radijus okretanja mašine u odnosu na uporedive mašine podjednake mase i veličine čini 308E2 CR pogodnijim za širi raspon poslova. Cat 308E2 CR može raditi na mjestima gdje mogu manevrisati samo manje i manje sposobne mašine. Radijus okretanja gornjeg dijela mašine premašuje širinu karoserije za samo 280 mm, pa operater ne mora brinuti da će zapeti mašinom za prepreku dok radi u skučenom prostoru.

Udobna kabina

Udobnost radnog mjesta, u ovom slučaju kabine operatera, doprinosi većoj produktivnosti. U odnosu na prethodne modele u Catu 308E2 CR kabina je prostranija i pruža daleko bolju preglednost nad radom mašine. Udobnosti značajno doprinose sjedišta na vazdušnim amortizerima, ergonomski upravljač i COMPASS upravljačka ploča. Sistem COMPASS dopušta operateru brzo manipulisanje hidrauličkim sistemom mašine, što rezultuje optimalnim radom alata. COMPASS uključuje i sigurnosni sistem protiv krađe mašine. Sistem traži lozinku za pokretanje, a moguće je definisati do pet različitih lozinki za više operatera. Dio COMPASSA je i sistem senzora za nagib po dvije ose koji pomaže pri izravnavanju terena i pri izradi nagiba ili rovova. Operater uz pomoć COMPASSA radi brže i preciznije.

 

Podvozje

Korisnik može, prema svojim potrebama, birati između tri vrste gusjenica: gumenih, čeličnih i čeličnih s gumenim oblogama. Gumene gusjenice pružaju izvrsno prianjanje na mekšim površinama kao što su trava ili šljunak – bez oštećenja površine ili mašine. Čelične gusjenice pogodne su za teške radne uslove, poput rušenja. Čelične gusjenice s gumenim oblogama koriste se za sprečavanje oštećenja površina asfalta i za smanjenje buke i vibracija tokom vožnje s čeličnim gusjenicama. Plug je dio standardne opreme i dobavljiv je u dvije različite dimenzije vezane uz širinu gusjenica.

 

Velik izbor radnih alata

Za maksimalne performanse i produktivnost Catove mehaničke i hidraulične sklopke za brzu promjenu kompatibilne su sa svim standardnim alatima, koje operater može mijenjati prema potrebi. Jednosmjerne i dvosmjerne hidraulične linije dio su serijske opreme.

 

Motor i servisi

Motor koji pokreće Caterpillar 308E2 CR je C 3.3B odličnog omjera snage i potrošnje. On je u skladu sa EU Stage IIIB propisima o emisiji izduvnih gasova. Sistem start/stop dodatna je ušteda goriva za korisnika. Operater može definisati vrijeme rada u praznom hodu nakon kojeg će sistem ugasiti motor (od jednog do 15 minuta). Prostor motora je dostupan za brze servisne preglede i intervencije. Vazdušni filter, akumulator i druge ključne komponente dostupne su podizanjem bočnih poklopaca.  Zadnja vrata omogućavaju jednostavan pristup servisnim tačkama. Lako dostupan je i ventil za uzimanje uzorka tečnosti za SOS analizu.
 

Datum objave: 15/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook