Naslovna > Automobili > BMW > Serija 8 > Specijal za samo deset sretnika

BMW M8

Specijal za samo deset sretnika

BMW je predstavio specijalno izdanje M8 Competition modela pod nazivom Edition Pit Lane, a biće ponuđeno samo deset primjeraka i to za tržište Švicarske i Lihtenštajna...

Sve češće se pojavljuju specijalna izdanja pojedinih modela i to u limitiranim serijama i astronomskim cijenama. Baš jedan takav model izašao je iz BMW-a, a riječ je o Edition Pit Lane izdanju i to u svega deset primjeraka namijenjenih za tržište Švicarske i Lihtenštajna. Sedam vozila je zasnovano na M8 Competition Gran Coupe modelu, a samo tri za bazu koriste M8 Competition Convertible model. Svih deset jedinica ofarbano je u specijalnu Hockenheim Silver boju uz konstrastne mat sive 20-inčne M-Performance točkove. Vanjski izgled poboljšan je M Carbon paketom koji donosi nove aero i lagane elemente.

 

 


Unutra, ograničeno izdanje dolazi sa M karbonskim sjedištima, oblogama od karbonskih vlakana i dodatnim kožnim završecima u kombinaciji boja Sakhir narandžasta i crna. Na centralnoj konzoli ugraviran je broj limitiranog izdanja kako bi dodatno ukazao na ekskluzivni karakter vozila. Ispod poklopca motora nije došlo do izmjena. 4,4-litarski V8 proizvodi 625 KS šaljući snagu na sve točkove preko 8-stepenog automatskog mjenjača. Prvo izdanje Edition Pit Lane modela može se vidjeti u BMW-ovom Experience centru u Dielsdorfu od ovog mjeseca 2021. godine, a cijene za sada nisu poznate.

Datum objave: 06/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook