Naslovna > Automobili > Ford > GT > Specijalna serija za specijalnu priliku

Ford GT Heritage Edition

Specijalna serija za specijalnu priliku

Ford je predstavio limitiranu seriju svog superautomobila GT u čast 55-te godišnjice pobjede na trci 24 Le Mansa 1966. godine...

Ford GT Heritage Edition dobija poklopac motora od karbonskih vlakana i crvene detalje na Frozen White boji karoserije. Paket je zaokružen sa zlatnim 20-inčnim aluminijumskim naplacima, crvenim Brembo kočionim kliještima i klasičnim pobjedničkim brojem 98 sa originalnog pobjedničkog GT40.

 

 

 

U kabini se nalaze GT Heritage Edition instrument pokazivači, krov i upravljač obloženi crnom Alcantarom, a tu su i anodizirane crvene ručice mjenjača iz upravljača. Sportska sjedišta su takođe uokvirena crvenom Alcantarom, a na unutrašnjim oblogama vrata je stilizovan broj 98.

 

 

 

 

 

 

Kupci takođe mogu nadograditi ovu specijalnu seriju GT-a sa Fordovim Heritage Upgrade paketom koji dodaje crna Brembo kočiona kliješta i zamjenjuje standardne aluminijumske naplatke setom 20-inčnih od karbonskih vlakana.

 

 

 

 

 

 

 

GT Heritage Edition pokreće 3,5-litarski V6 agregat kao i nedavno unaprijeđenu standardnu varijantu ovog superautomobila. Pogonska jedinica isporučuje 660 KS koje prenosi na zadnju osovinu preko sedmostepenog mjenjača sa dvostrukim kvačilom. Ovaj jubilarni model će biti proizveden u samo 50 primjeraka.

Datum objave: 18/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook