Naslovna > Vijesti > Specijalno izdanje u samo 5 primjeraka

Aston Martin

Specijalno izdanje u samo 5 primjeraka

Obojen je po uzoru na boje aviona akrobatske grupe The Blades koja ima bazu na britanskom aerodromu Sywell, stiže je Aston Martin V8 Vantage S Blades Edition ...

Posebno izdanje krasi crni krov, karbonski prednji spojler i crni naplatci ispod kojih se mogu vidjeti kočne čeljusti obojene narandžastom bojom. Ovom bojom su rađeni i sitni detalji na sivoj karoseriji automobila. The Blades logo se nalazi na naslonima za glavu, dok su izmjene u unutrašnjosti nekoliko karbonskih obloga i narandžasti detalji na crnim sjedištima i tepisima.

 

Ovaj coupe pokreće 4,7-litarski benzinski V8 motor koji razvija nešto više od 430 KS i nudi 490 Nm najvećeg obrtnog momenta. Zbog ovih karakteristika automobilu je dovoljno da od 0 do 100 km/h stigne nakon 4,8 sekundi, dok njegova maksimalna brzina iznosi 306 km/h. Zanimljivo je da će Aston Martin Blades Edition biti napravljen u samo pet primjeraka i svaki će imati svoj poseban identitet koji je usko vezan za jedan od aviona grupe The Blades. Vantage S Blades Edition će koštati oko 166.000 eura.

 

Datum objave: 04/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook