Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Specijalno izdanje za 35. godišnjicu

Toyota Supra

Specijalno izdanje za 35. godišnjicu

Japanski proizvođač automobila će u čast 35 godina od nastanka popularnog modela Supra, predstaviti specijalno izdanje sa mnogim stilskim novinama...

Poznati automobil ove godine slavi 35 godina otkako je 1986. godine postao samostalni model, odvojivši se od drugog Celica automobila. Tokom ovog perioda Toyota je predstavila više generacija ovog modela, a trenuta je stara oko 2,5 godine, iako relativno mlada do sada je imala više specijalnih verzija a sada je vrijeme za još jednu. Nova specijalna, limitirana verzija izlazi upravo u čast tri i pol decenije duge tradicije, a činiće je dvije varijante sa različitim pogonskim jedinicama. Ispod poklopca motora niže SZ-R varijante nalaziće se 4-cilindrični agregat, dok će  viša RZ verzija biti pokretana od strane moćnijeg 6-cilindričnog motora. Obe varijante dijeliće 19-inčne kovane naplatke od lake legure završene u mat crnoj boji. Dok će unutra imati  akcente od karbonskih vlakana na komandnoj tabli i ispred suvozačevog sjedišta.

 

 

 

 

 


SZ-R varijanta takođe nudi crvena kočiona kliješta i mat crnu boju na poklopcima retrovizora. Sadrži paletu od pet različitih boja, uključujući Lightning Yellow, dok se unutrašnjost može pohvaliti presvlakama od alkantare/kože i sportskim pedalama. Viša RZ varijanta pored jačeg motora nudi i kožne presvlake sjedišta i sistem za bežično punjenje, kombinuje vanjsku završnu obradu Matte Storm Grey sa potpuno crvenim sjedištima. Toyota će proizvesti po svega 35 jedinica obe varijante, i sigurno je da će potražnja nadmašiti ponudu, zato će srećni kupci biti izabrani nasumičnim izvlačenjem. Cijene ovih automobila biće oko 60.000 eura za SZ-R varijantu, dok će za RZ verziju kupci morati da izdvoje oko 70.000 eura.

Datum objave: 09/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook