Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Sportska verzija stiže 15. jula

Hyundai Ioniq 5 N

Sportska verzija stiže 15. jula

Hyundai je primijećen kako testira novi Ioniq 5 u nekoliko navrata, obično u blizini Nurburgringa u Njemačkoj, gdje firma ima inženjersku bazu. Špijunski snimci prikazuju misteriozni prototip Ioniq 5 koji ga malo razlikuje od običnih verzija automobila. A drastično različiti su točkovi, gdje su alu naplaci obuveni u Pirelli P Zero gume visokih performansi...

Hyundai Ioniq 5 osvojio je nekoliko nagrada za automobil godine 2021. i uskoro će moći dodati sjajne performanse svom repertoaru sa vrućom N varijantom. Novi tizeri sportskog električnog automobila biće otkriveni 15. jula - uoči lansiranja 2023. godine. Hyundaijevi N modeli brzo su stekli solidnu reputaciju među entuzijastima zahvaljujući doprinosu renomiranog inženjera Alberta Biermanna, što je rezultiralo odličnim i30 N i i20 N hot hatchevima i Kona N SUV-om. Sada će korejski proizvođač pokušati proširiti svoju sportsku diviziju na potpuno električni segment, sa Ioniq 5 N.

 

 

 


U teaseru koji je Hyundai objavio na društvenim mrežama, slika prikazuje zamućeni automobil koji vozi na trkačkoj stazi, a za koji se očekuje da će biti nadolazeći Ioniq 5 N. Trebao bi usvojiti agresivniji pristup šasiji i posuditi istu dual - konfiguraciju motora kao Kijin novi EV6 GT, koji ima 577 KS i pogon na sve točkove. Datum otkrivanja - koji je Hyundai nazvao 'N day' - takođe će dati najbolji pogled na Ioniq 6 N i novi konceptni automobil. S obzirom na zajedničku osnovu modela Ioniq 6 i Ioniq 5, koji su oba bazirana na Hyundai-Kijinoj E-GMP platformi, očekuje se da će oba modela koristiti isti pogonski sklop.

 

Datum objave: 07/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook