Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Spreman za tržište

Porsche Taycan Cross Turismo

Spreman za tržište

Nove špijunske slike otkrivaju da Taycan Cross Turismo neće odstupiti predaleko od dizajnerskog izraza koji je postavio regularni Taycan kada se nađe u prodaji 2021. godine...

Prikazani testni model koji na zadnjoj LED svjetlosnoj traci nosi samo manji kamuflažni prokrov, uglavnom je finalni proizvod. Na prednjem kraju i prema B-stubovima, Cross Turismo je identičan regularnom Taycanu. Vitka LED prednja svjetla se nalaze unutar izdubljenih „utičnica“, a otvor za punjenje se nalazi iza točka na lijevoj strani vozila. Sa B-stubova krovna linija se proteže cijelom dužinom automobila, po ugledu na panameru Sport Turismo. Očigledna korist toga biće povećanje praktičnosti, pri čemu će prostor za glavu putnika na zadnjem dijelu biti veći. Kapacitet prtljažnog prostora bi trebao porasti sa 447 litara na 500 litara, dok će Cross Turismo vjerovatno biti osjetno skuplji od standardnog Taycana.

 

 

 

Pogonsku jedinicu ovog Cross Turisma činiće regularni Taycanov pogonski sklop. Varijante na ulaznom nivou sa oznakom 4S koristiće bateriju od 79 kWh koja je spojena sa dva elektromotora koji isporučuju 435 KS ili 530 KS pri overboostu. Turbo i Turbo S varijante će ponijeti veću bateriju od 93 kWh u podu vozila. Svaki će razvijati 625 KS, ali će na overboostu Turbo dostizati 680, a Turbo S 761 KS.

 

 

 

 

 

Cross Turismo je sljedeći korak u Porscheovom ambicioznom „napadu“ na tržište električnih vozila. naredni korak bi trebao biti električna varijanta bestselera kompanije Macan. Od 2022. godine ovaj SUV model će biti samo sa električnim pogonom, a uporedo sa njim će se prodavati trenutna benzinska varijanta sve dok na tržištu bude vladala potražnja za istim. Čelnici kompanije zasmatraju sličan pristup i Cayenneu nove generacije.

Datum objave: 23/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook