Naslovna > Automobili > Audi > Q2 > SQ2 se pridružio floti sportskih automobila u Parizu

Audi

SQ2 se pridružio floti sportskih automobila u Parizu

Iako dosta robusniji od R8 LMS-a o kom smo juče pisali, novi Q2 u sportskoj verziji sa 300 KS će bez problema dostići 250 km/h, što će biti sasvim dovoljno za ljubitelje automobila iz ovog segmenta…

Audi se očigledno dobro spremio za 120. sajam automobila u Parizu, pa sve ljubitelje ovog brenda ne prestaje da iznenađuje, tako je na red došao i novi SQ2 koji pokreće 2,0-litarski TFSI motor sa 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Ovaj već dobro poznati motor SQ2 uparen je sa S tronic mjenjačem sa dvije spojke te automobil od 0 do 100 km/h dovodi za 4,8 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.  

SQ2 donosi i brojne sportske detalje na karoseriji i unutrašnjosti, kao i sa Audi drive select sistemom dinamičkog upravljanja koji nudi pet načina vožnje: auto, comfort, dynamic, efficiency i individual. Svako od podešavanja mijenja odgovor upravljača, prijenosa i drugih sistema za vožnju. Sa vanjske strane, SQ2 se lako prepoznaje zahvaljujući agresivnijim odbojnicima s većim ulazima za zrak na prednjoj strani i četverostrukim izduvnim izlazima na zadnjoj strani, posebnom rešetkom, oštrijim bočnim pragovima, “quattro” oblogom na vratima i krovnim spoilerom. Za novi SQ2 u ponudi su različiti aluminijski naplatci, čak njih 10 i to u rasponu od 18 do 19 inča, kao i 10 vanjskih boja.

 

Datum objave: 04/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook