Naslovna > Auto moto sport > Stari partneri u novoj sezoni

Red Bull Bolid

Stari partneri u novoj sezoni

ExxonMobil i Aston Martin Red Bull Racing su dogovorili višegodišnju saradnju u Formuli 1...

 

ExxonMobil je danas objavio vijest kako je pristao na višegodišnje produženje svoje uspješne saradnje sa Aston Martin Red Bull Racing Formula 1 timom, gdje će i dalje biti službeni partner tima zadužen za distribuciju goriva, maziva i tehničku podršku. Prema ugovoru, ExxonMobil će takođe pružiti inžinjersku podršku za razvoj maziva nove generacije kako bi se poboljšale performanse pogonskih agregata i transmisije trkačkih bolida.

 

 

„Aston Martin Red Bull Racing je veoma zadovoljan nastavkom uspješnog partnerstva i saradnje sa kompanijom ExxonMobile za narednu sezonu Formule 1 i dalje u budućnosti. Protekle tri sezone uzajamna saradnja naših inžinjera dala je pozitivne rezultate. Svaki novi razvoj goriva i maziva doveo je poboljšanja performansi koje su nam nesumnjivo pomogle ispunjenje zacrtanih ciljeva i radujemo se daljim unapređenjima sa ovim obnovljenim partnerstvom.“ izjavio je direktor Aston Martin Red Bull Racing tima Christian Horner.

 

U skladu sa prijašnjim dogovorom, brendovi Mobil 1 i Ecco će i dalje biti istaknuti na trkačkim bolidima Aston Martin Red Bull Racing tima, vozačkim kombinezonima, kacigama, fabrici u Milton Keynesu, u engleskoj pokrajini Buckingamshire i za vrijeme raznih događaja.

Datum objave: 29/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook