Naslovna > Automobili > Cupra > Tavascan > Stiže električni crossover 2024. godine

Cupra Tavascan

Stiže električni crossover 2024. godine

Cupra je najavila da će se njen potpuno novi električni crossover Tavascan naći u prodaji 2024. godine, sa kojim kompanija želi dodatno podstaći prodaju...

Koncept Tavascan prvi put je prikazan 2019. godine na salonu automobila u Frankfurtu, a produkcijska verzija nije planirana, sve do sada. Tokom Cuprine konferencije godišnje prodaje, predsjednik Wayne Griffiths je rekao da će se san kompanije ostvariti, jer će Tavascan biti stvarnost. Dodaje da će crossover biti zasnovan na MEB platformi Volkswagen grupe biti razvijen i dizajniran u Barceloni, a stiće će na globalnom tržištu 2024. godine. Coupe SUV biće Cuprin drugi potpuno električni model koji će se naći u prodaji, jer je kompanija na proslavi treće godišnjice ranije ove godine potvrdila da će koncept El-Born biti pretočen u serijski automobil kao Cupra Born.

 

 


Oba automobila će se naći na Volkswagenovoj MEB platformi električnih automobila. Tavascan koncept napajanje je crpio iz 77 kWh snažne baterije koja je energiju slala na dva elektromotora za ukupnu snagu od 302 KS. Cupra tek treba da potvrdi zvanične specifikacije, ali ovaj pogonski sklop mogao bi da ponudi od 0-100 km/h vrijeme od oko 6,5 sekundi, dok je maksimalni domet 450 km. S obzirom da je ovaj pogonski sklop već dostupan u VW grupi, očekuje se da će se Tacascan lansirati baš sa ovom opcijom kako bi dodatno istakao sportsku narav. Ipak, ne treba zaboraviti ni 62 kWh baterijsko pakovanje koje nudi više kombinacija SUS motora sa elektromotorom, pa bi se tako i slabija verzija mogla naći u ponudi, smanjujuću ulaznu cijenu Tavascana.

Datum objave: 22/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook