Naslovna > Automobili > Chevrolet > Silverado > Stiže sa čeličnim branicima i boljim prilaznim uglom od standardnog modela

Chevrolet Silverado ZR2 Bison

Stiže sa čeličnim branicima i boljim prilaznim uglom od standardnog modela

Estetski, ova verzija kamiona ima crnu rešetku sa trakom u boji karoserije koja se probija kroz nju. Zadnji dio dobija mat crnu završnu obradu na vratima prtljažnika, a na bočnoj strani prtljažnika se nalazi i Bison naljepnica. Što se tiče unutrašnjosti zanimljivi su utisnuti AEV-ovi amblemi na prednjim naslonima za glavu, a kamion takođe dolazi sa patosnicama za sve vremenske uslove...

Nadolazeći Chevrolet Silverado ZR2 Bison je najnoviji robusni pickup koji ima koristi od saradnje između proizvođača kamiona i American Expedition Vehicles (AEV). Ovaj, jači, model ulazi u proizvodnju početkom 2023. godine, a cijena počinje od 78.490 dolara, što uključuje naknadu za odredište. Bison ima agresivniji izgled zahvaljujući prednjem dijelu od livenog čelika i branicima s praškastim i e-premazom. Od funkcionalnih dodataka u dizajnu treba izdvojiti i mjesto na koje se, po potrebi, montira vitlo.

 

 

 


Chevy još nema konačne brojke, ali procjenjuje poboljšanja Bisonovih off-road sposobnosti, a najbitnije je da je prilazni ugao povećan na 32,5 stepeni, u odnosu na 31,8 stepeni. Bison se vozi na 18-inčnim točkovima sa sjajnom crnom završnom obradom i 33-inčnim Goodyear Wrangler Territory MT gumama. Nema promjena u standardnom ZR2 11,2-inčnom (25,4 cm) klirensu od tla. Silverado Bison takođe ima pet zaštitnih ploča za zaštitu diferencijala na obje strane i rezervoara za gorivo.

 


Ovaj model takođe ima isti prenos pogona i vješanje kao i standardni ZR2, što znači da posjeduje 6,2-litarski V8 koji proizvodi 420 konjskih snaga i 624 njutn-metra obrtnog momenta. Snaga se prenosi preko 10-brzinskog automatskog mjenjača, a tu su i prednji i zadnji diferencijali s blokadom. Kamion se vozi na Multimaticovim DSSV amortizerima i oprugama koje nude bolji hod točkova od drugih Silverado modela.

Datum objave: 16/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook