Naslovna > Automobili > Subaru > Ascent > Subaru Ascent

Subaru

Subaru Ascent

Potpuno novi Subaru Ascent predstavljen je uoči L.A. Auto Showa. To je do sada najveći Subaru ikada jer prima do 8 putnika.

Subaru Ascenta otvara novo poglavlje u istoriji japanskog proizvođača automobila jer se radi o njihovom najvećem proizvodu. Objavljeno je da luksuzno opremljena unutrašnjost prihvata do 8 odraslih putnika što je na granici pravih kombi vozila.
Dizajn karoserije označen je kao ''Dynamic x Solid'' što je osmišlejno u Subaruovom dizajnerskom centru u Japanu.
Za pogon je zadužen potpuno novi 2.4 litreni boxer motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva i twin turbo punjačem. Maksimalna snage je 260 KS pri 5.600 obr/min. U lancu transmisije nalazi se CVT mjenjač sa unaprijed programiranih 8 stepeni prenosa. U duhu tradicije pogon je izveden na sve točkove.

 


U unutrašnjosti se nalaze tri reda sjedišta. Iza vozača u suvozača nalaze se po tri sjedišta pa se u jednom trenutku može prevoziti do 8 putnika što je novost u klasi velikih SUV vozila koja po pravilu raspolažu sa 7 sjedišta.
Što se opreme tiče Ascent je opremljen svim onim što jedan moderan kupac očekuje. Pod tim se misli na uzoran multimedijalni sistem sa 8 inčnim ekranom, bogatim paketom opreme i svim trenutno raspoloživim sigurnosnim sistemima.
Cijena baznog modela bit će 30.000 dolara što se može smatrati povoljnim za potpuno nov model automobila.

 

 

Datum objave: 29/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook