Naslovna > Vijesti > Subaru XV Hybrid sa STI dijelovima

Subaru

Subaru XV Hybrid sa STI dijelovima

Subaru Tecnica International, ili skraćeno STI, počela je primati narudžbe za model XV Hybrid koji će biti obogaćen njihovim specifičnim dijelovima.

Subaruov sportski odjel vjerovatno nikome ne treba posebno predstavljati. Svojevremeno su njihovi automobili žarili i palili svjetskom reli scenom što se kasnije pokazalo kao odličan marketinški potez. Iako se do sada oznaka STI ''lijepila'' na modele čiji su motori, koliko toliko, koketirali sa sportom sada se uvodi novina – kultna oznaka naći će se na hibridnom vozilu SUV kategorije.
Obzirom da se u Japanu i razvijenijim svjetskim zemljama snažno stimuliše prodaja ekološki podobnih vozila potez se čini logičnim.

 


Što se izgleda tiče sportski karakter cijelom automobilu daje narandžasta boja koja se u vidu linija proteže na strateškim mjestima. Pri tome se misli na pragove, rubove blatobrana, krovni spojler i felge od 17 inča. Kao što se vidi XV Hybrid ima crna vanjska ogledala i tamno sivu masku motora.
U ponudi se nalaze tri boje karoserije: perla bijela, perla crna i plava.
Da oznaka STI ne donosi samo dizajnerske detalje otkriva pogled ispod lima. Tamo se mogu vidjeti razna ojačanja prednjeg i zadnjeg ovjesa te sportski amortizeri sa pripadajućim oprugama. 
Usput, XV Hybrid raspolaže sa ukupno 150 KS. Preko CVT mjenjača snaga stiže na sva 4 točka.
XV Hybrid prvo će se ponuditi kupcima u Japanu a potom i u Evropi.  

Datum objave: 29/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook