Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Supra GRMN (možda) uskoro na tržištu

Toyota Supra

Supra GRMN (možda) uskoro na tržištu

Nakon brojnih teasera i špijunskih fotografija Toyota je početkom prošle godine predstavila dugo najavljivanu novu generaciju sportskog modela Supra. Od samog početka je bilo poznato da će ovaj model biti razvijan u partnerskoj saradnji sa BMW-om...

Toyota Supra GR je opremljena trolitarskim šestocilindrašem porijeklom iz modela BMW Z4 koji isporučuje 340 KS pri 500 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski agregat prenosi snagu na zadnju osovinu putem osmostepenog automatskog mjenjača i dostiže ubrzanje od nule do 100 km/h za 4,3 sekunde. Performanse Supre GR su izvanredne, ali postoji određena grupa kupaca kojima ove cifre nisu dovoljne, a prema nepotvrđenim informacijama njihova želja bi mogla biti ispunjena u bližoj budućnosti.

 

 

 

Navodno, u planu je lansiranje na tržište GRMN varijante Supre sa agregatom iz BMW-a M3 koji će isporučivati više od 500 KS koji će se prenositi na podlogu preko sedmostepenog automatskog mjenjača na zadnju osovinu. Takođe, prema istim izvorima čelnici BMW-a nisu baš pretjerano oduševljeni činjenicom da partnerstvo između ova dva automobilska giganta uključuje korištenje performansnih agregata sa oznakom M. Iz tog razloga „hot“ varijanta Supre bi bila limitirana na samo dvije stotine primjeraka kako ne bi predstavljale konkurenciju BMW modelima M4 i M3.

 

 

Bez obzira na sve, dolazak na tržište Toyote Supre GRMN bi bez sumnje predstavljao prijatno iznenađenje...

Datum objave: 13/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook