Naslovna > Auto moto sport > Suzuki testira GSV-R

Moto GP

Suzuki testira GSV-R

Iz kompanije Suzuki najavljuju kako će da održe datu riječ, te će se na sljedeće sezone pojaviti na prvoj zvaničnoj trci Moto GP trke...

Iz kompanije Suzuki je davno obećano da će se model GSV-R u idućeoj sezoni pojaviti na startnoj liniji najprestižnije moto trke – Moto GP. Tako će da stane rame uz rame uz svoje najveće konkurente u trci kraljevske klase. Iz Suzukija su ozbiljno shvatili svoje najave, pa su počeli da testiraju ovaj novi model, koji bi od iduće godine i zvanično trebao da bude dio kraljevske klase.

 

Povratnički motocikl je uhvaćen okom kamere kako ga dovode u top formu prije sih službenih Moto Gp testova na kojima bi se i zvanično trebao da pojavi ovog ljeta. Iz toga možemo da shvatimo da za Suzuki kompaniju ovo nije šala, te da planiraju da budu ozbiljni konkurenti već poznatim kompanijama koje se sa svojim motociklima takmiče u najprestižnijoj kraljevskoj trci.

 

Dvotočkaš izgleda kao da je potpuno dovršen. To se prije svega vidi na njegovom  karbonskom oklopu, koji je znatno vitkiji i mnogo preciznije urađen nego što smo imali priliku da vidimo na njegovom već viđenom prototipu. 

Datum objave: 04/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook