Naslovna > Automobili > Porsche > 918 > Svježe boje i harmonični kontrastni paketi za nove sportske modele

Porsche 718 Style Edition

Svježe boje i harmonični kontrastni paketi za nove sportske modele

Porsche 718 Boxster Style Edition i Porsche 718 Cayman Style Edition modeli su sada dostupni za narudžbu po cijeni od 68.510 € (Boxster) i 66.487 € (Cayman) sa PDV-om...

Porsche 718 Boxster Style Edition i 718 Cayman Style Edition - oba modela sa centralno smještenim motorom uvijek su predstavljala savršenu kombinaciju užitka u vožnji i svakodnevne praktičnosti. Sa Style Edition modelima, Porsche sada predstavlja ekskluzivnu varijantu za kupce koji pridaju posebnu važnost upečatljivom dizajnu svog vozila. To je posebno vidljivo u izboru Ruby Star Neo boje eksterijera, koja predstavlja modernu interpretaciju Ruby Star boje legendarnog Porsche 911 Carrera RS modela generacije 964. Čak i ako Porscheovi kupci kupe svoje Style Edition modele ofarbane u boju koja nije Ruby Star Neo, nove varijante su jasno prepoznatljive. Na primjer, opremljene su 20-inčnim Spyder 718 točkovima u crnoj boji visokog sjaja. Style Edition je prepoznatljiv i po crnim sportskim izduvnim cijevima i natpisu „Porsche“ u srebrnoj boji visokog sjaja na poleđini. Na 718 Boxster Style Edition modelu, „Boxster“ natpis, koji je utisnut iznad bočnih prozora, takođe je dodat i na mekani krov kao ekskluzivna oznaka. Kupci mogu birati između dva 718 Style Edition kontrastna paketa bez dodatne naknade: jedan u crnoj, drugi u bijeloj boji. Oba uključuju ukrasne pruge na poklopcu prtljažnika naprijed i „Porsche“ ukrasne natpise sa strane, kao i crno-bijele završne detalje visokog sjaja na točkovima i oznake modela nazad. U unutrašnjosti, Style Edition modeli imaju kožni paket u crnoj boji, uključujući kontrastne šavove u bijeloj boji, osvijetljene pločice na pragovima vrata od nehrđajućeg čelika i Porsche grb na naslonima za glavu.

 

 

 


718 Boxster i Cayman Style Edition modeli su izuzetno dobro opremljeni: BiXenon glavna prednja svjetla sa dnevnim led svjetlima, ParkAssist za prednju i zadnju stranu, uključujući zadnju kameru, Apple® CarPlay, tempomat, automatsko zatamnjivanje vanjskih i unutrašnjih ogledala uključujući senzor kiše, glatki kožni višenamjenski volan sa grijanjem, grijanje sjedišta, automatsku dvozonsku klimu, podne prostirke sa bijelim kontrastnim šavovima, kožne presvlake u crnoj boji sa bijelim kontrastnim šavovima i Power Steering Plus predstavljaju standardnu opremu. Oba modela se također mogu dodatno nadograditi širokim rasponom opcija.

 


Što se tiče pogonskog sklopa i šasije, Style Edition modeli se međusobno ne razlikuju. Oba su bazirana na baznim verzijama modela 718 Boxster i 718 Cayman sa dvolitarskim bokser motorom snage 300 KS iza sjedišta. Četverocilindarski agregat sa turbo punjenjem generiše 380 Nm obrtnog momenta, a Style Edition modelima, koji se ručno prebacuju pomoću mjenjača sa 6 brzina, daje ubrzanje od nule do 100 km/h za 5,1 sekundu (uz opcionalni sedmostepeni PDK sistem: 4,7 sekundi). Bez obzira na odabrani mjenjač, oba dostižu maksimalnu brzinu od 275 km/h.

Datum objave: 02/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook