Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Teaser električnog crossovera

Mercedes-Benz EQA

Teaser električnog crossovera

Mercedes-Benz je još jedanput najavio dolazak novog crossovera iz EQ serije, a ovoga puta fokus je bio na predstavljanju same kabine novog modela...

U Mercedesu su odlučili dodatno zagolicati maštu javnosti sa još jednim zvaničnim teaserom modela EQA, za koji su ovoga puta prikazali pojedine detalje unutrašnjosti. U kompaniji su takođe potvrdili da će novi model debitovati u srijedu, 20. januara, dok bi prodaja u Evropi trebalo da krene na proljeće. Na početku će se prodavati model sa oznakom EQA 250, a proizvodiće 188 konjskih snaga. Snažnija verzija sa preko 268 KS i pogonom na sva četiri točka pojaviće se nešto kasnije. I dalje nema zvaničnih informacija o dometu električnog crossovera. Konceptni model iz 2017. godine mogao je uz 60 kW-nim baterijskim pakovanjem prevaliti 400 kilometara.

 

 


Na osnovu prikazanih teaser fotografija, kabinom EQA modela dominira minimalistički dizajn. Na centralnoj konzoli postavljen je veliki ekran multimedije ispod kojeg se nalaze tri osvjetljena ventilaciona otvora. Mercedes je potvrdio standardne karakteristike poput navigacionog sistema sa vještačkom inteligencijom, koja izračunava najbržu rutu do odredišta uzimajući u obzir raspoloživi domet i potrebu za punjenje tokom puta. Na osnovu špijunskih fotografija moglo se vidjeti da će EQA izgledati slično kao i ostali modeli iz EQ serije. To podrazumijeva nešto ublaženiji prednji kraj sa zatvorenom rešetkom i tanke prednje svjetlosne jedinice. Kao alternativu EQA modelu, Mercedes priprema i EQB model koji će zavaljujući nešto ravnijem krovu nuditi više mjesta u unutrašnjosti, dok bi osjećaj u vožnji trebalo da bude isti. EQB će najvjerovatnije biti predstavljen nešto kasnije ove godine.

Datum objave: 18/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook