Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Teaser električnog SUV-a

Hyundai Ioniq 5

Teaser električnog SUV-a

Hyundai je prikazao teaser potpuno novog crossovera u električnom izdanju Ioniq 5, a riječ je o prvom modelu koji će koristiti novu E-GMP platformu...

Prije zvaničnog predstavljanja u februaru, u Hyunaiju su odlučili već sada blago nagovijestiti izgled novog električnog SUV-a Ioniq 5. Riječ je o prvom automobilu korejskog brenda koji će koristiti novorazvijenu arhitekturu E-GMP za električna vozila i oznaku Ioniq koji će postati potpuno električni podbrend kompanije Hyundai. Sa teaser fotografija može se vidjeti da će Ioniq 5 imati zapanjujuću sličnost sa konceptom Hyundai 45, koji je otkriven na sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine. Snažni retro-futuristički dizajn, kojeg je Hyundai nazvao ,,visokotehnološkim“, razvijen je zapredstojećeg rivala Volkswagena ID.4.

 

 


Automobil će biti otkriven u februaru, ali već sada je jasno u kom pravcu ide Hyundai sa ovim modelom. Prednji kraj karakterišu četvrtaste svjetlosne jedinice, dok je zadnji kraj potpuno identičan konceptnom modelu 45 iz 2019. godine. Čini se da su jedine bitnije promjene u odnosu na koncept dobili prednji i zadnji branik. ,,Počevši sa Ioniq 5 modelom, naša električno orijentisana marka će redefinisati odnos između ljudi i njihovih automobila, uspostavljajući novi standard.“, poručio je Hyundaijev šef dizajna SangYup Lee. Većina detalja o specifikacijama automobila ostaje nenajavljena, ali Hyundai je nagovijestio mogućnost brzog punjenja. Ukoliko bude ova opcija omogućena, to će značiti da će Ioniq moći preći 100 kilometara nakon svega 5 minuta punjenja.

Datum objave: 13/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook