Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Teaser fotografije sportskog Tucsona

Hyundai Tucson N Line

Teaser fotografije sportskog Tucsona

Novi Hyundai Tucson N Line ne podrazumijeva visoke N performanse, ali će zadovoljiti kupce koji preferiraju sportski izgled...

Javnost još uvijek očekuje potpuno otkrivanje ovog sportskog modela, ali pregršt teaser fotografija nagovještava njegov stil. Kako bi ga asimilirali u N liniju, Hyundaijevi dizajneri ugradili su nove aluminijumske naplatke, restilizovani prednji branik, agresivniji zadnji difuzor i bočnu oblogu u boji karoserije sa novim otvorima iza prednjih točkova.

 

 

 

Hyundai za sada nije prikazao nijednu sliku kabine novog Tucsona N Line, ali kao i svi sportski modeli ove linije vjerovatno će dobiti novi par sportskih sjedišta, sportski upravljač i aliminijumske upravljačke papučice. U novi model će se takođe prenijeti standardni ekran od 10,25 inča.

 

Tucson N Line će vjerovatno imati istu ponudu pogonskih jedinica kao i standardni model, odnosno pet 1,6-litarskih turbo benzinaca svaki sa različitim nivoom elektrifikacije. Startni model će se isporučivati bez ikakve električne asistencije i raspolagaće sa 150 KS uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Kupcima bi na raspolaganju trebao biti izbor za pogonom na prednje ili sva četiri točka.

 

 

 

U sredini ponude će se naći par 48-voltnih hibrida sa 150 i 180 KS. Obje verzije će biti dostupne sa novim Hyundaijevim šestostepenim inteligentnim manuelnim mjenjačem ili sedmostepenim automatskim a dvostrukim sistemom kvačila.

 

U vrhu ponude će se naći 1,6-litarski benzinac sa elektromotorom i baterijom od 1,49 kWh koji isporučuje kombinovanu snagu od 230 KS. Plug-in hibridna verzija navedenog agregata sa baterijom većeg kapaciteta i unaprijeđenom električnom arhitekturom bi se trebala naći na tržištu tokom naredne godine...

Datum objave: 10/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook