Naslovna > Vijesti > Teaser novog češkog SUV-a

Škoda Kushaq

Teaser novog češkog SUV-a

Škoda je sa nedavno objavljenim teaserom najavila dolazak novog SUV-a, nosiće naziv Kushaq, a okušaće se isključivo na tržištu Indije…

Škoda pomalo predstavlja problem za Vokswagen grupu, jer koristi prednosti platformi dizajniranih od strane VW-a, te ih kombinuje sa nižom cijenom, te na taj način na pojedinim tržištima narušava prodaju Volkswagenovih modela. Uprkos tome šef prodaje VW-a rekao je za Automotive News Europe da se položaj češkog brenda neće spuštati u niži rang kako bi se eventualno nadmetao sa Renaultovom Daciom. Iako bi to smanjilo rizik od preklapanja sa Volkswagenovim i Seatovim automobilima, to se ipak neće dogoditi. Umjesto toga VAG će se držati provjerenih formula koje podrazumijevaju da Škoda daje najveći potencijal rasta unutar grupacije.

 

 


Škoda tako nastavlja da se globalno širi, a to najbolje potvrđuje nedavno objavljen teaser novog crossovera, koji će se isključivo prodavati na indijskom tržištu. Sa nazivom Kushaq, novi model prati nomenklaturu brenda gdje svi SUV-ovi imaju imena koja počinju na slovo ,,K”, a završavaju sa ,,Q”. Ime je dobio po Sanskritu, drevnom jeziku indijskog potkontinenta, a može se prevesti kao ,,vladar” ili ,,kralj”. Kushaq će biti postavljen na MQB A0 platformi koja je specijalno adaptirana za indijsko tržište. Prednju stranu Kushaqa krasiće maska hladnjaka u obliku leptirovih krila, posjedovaće LED tehnologiju, atraktivne alu naplatke i krovne nosače, pa nema sumnje da će naći svoje mjesto na siromašnom indijskom tržištu. Za sada nema detaljnih informacija ni oko pogonskih agregata, ali se pretpostavlja da bi se tu mogli naći turbobenzinci zapremine 1,0 i 1,5 litara. Premijera je zakana za mart, dok se prodaja novog crossovera očekuje na ljeto ove godine.

Datum objave: 08/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook