Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Terenska verzija u zimskim uslovima

Audi A3

Terenska verzija u zimskim uslovima

Prije nešto više od mjesec dana na špijunskim fotografijama uhvaćena je posebna Allroad verzija modela A3, a sada se isto vozilo našlo na testu u zimskom ambijentu...

Najnoviji set slika prikazuje model identičan onom sa prvih fotografija, a jedino su promjenjeni vremenski uslovi. Dakle riječ je o interesantnoj Allroad verziji sa podignutim rastojanjem od tla i dodatim off-road stilskim karakteristikama. Posljednje špijunske fotografije snimile su crni A3 sa kamuflažnom maskom duž donjeg dijela vozila. Terenska verzija će po svemu sudeći dobiti zaštitnu plastičnu oblogu kako bi se poboljšala sposobnost vožnje automobila. Na fotografijama su vidljive naznake obloge oko lukova točkova i prednjeg branika, a čini se da će i bočni pragovi biti ojačani. Međutim, stražnji dio izgleda nepromijenjen u odnosu na sadašnji A3.

 

 

 

 

 


Trenutno nema nikakvih službenih informacija o ovome modelu, nije poznato čak ni to kako će se zasigurno zvati. Dobar orijentir u ovom momentu može biti model iz 2019. godine,  Audi A1 Citycarver, verzija sa povećanim razmakom od tla koja je automobilu dala viši ovjes i čvršći izgled. Audi je modelu A1 podigao vješanje za 35 milimetara, dodao veće točkove i off-road obloge, a kompanija bi mogla učiniti slično sa A3. Takođe nema podataka kada bi ova verzija mogla da bude predstavljena, mada prirodno je očekivati da se to desi u nekom mometnu druge polovine sljedeće godine.

Datum objave: 14/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook