Naslovna > Automobili > BMW > X1 > Testni automobili uhvaćeni na cesti

BMW X1

Testni automobili uhvaćeni na cesti

Dva testna automobila nove generacije BMW-ovog modela X1 zabilježena su na špijunskim fotografijama, prilikom vožnje na javnom putu negdje u Evropi...

Bavarski proizvođač automobila prema najnovijim slikama trenutno vrši testove na dva vozila, i može se vidjeti da su oba još uvijek upotpunosti prekrivena kamuflažnom folijom. Međutim količina kamuflažne maske i prekriveni dijelovi se ne podudaraju kod ova dva vozila, pa tako jedan automobil ima, po svemu sudeći farove spremne za fabričku proizvodnju, dok je ostatak naličja skroz kamufliran. Drugi automobil ipak, još uvijek posjeduje nedovršenu aritekturu osvjetljenja, ali nosi osjetno manje kamuflaže naprijed, pa se mogu razaznati pojedini detalji dizajna maske hladnjaka i branika.

 

 

 

 

 

Sve u svemu, kombinacijom završnih elemenata na oba vozila može se stvoriti prilično jasna slika o tome kako će zapravo izgledati završni model.  Ljubitelje klasičnog i prepoznatljivog dizajna BMW-ovih „bubrega“ obradovaće vijest, da se na osnovu ovih fotografija može sa sigurnošću reći, da će dizajn moaske hladnjaka ostati veoma sličan kao i kod prethodnika. Dimenzije će biti nešto veće ali će zajedno sa oštrijim farovima i branikom zajedno odavati agresivniji izgled ali zadržati proporcionalnost. Na novim fotografijama zabilježeni su i prvi snimci unutrašnjosti novog crossovera, i kako se čini na prvu kabina će biti slična kao kod  nove Serije 2 AT. Međutim ostaje još mnogo posla prije nego što će javnost biti upoznata sa završnim dizajnom unutra, ali za sada, nekoliko detalja je poznato, od kojih je jedan novi dizajn upravljača sa tri kraka. Kompanija sa sjedištem u Minhenu, novu seriju premium crossovera bi trebala da predstavi prije kraja ove godine, dok bi na tržište trebala istu da izbaci u nekom periodu naredne 2022. godine, prvo u Evropi, a zatim i na druga tržišta. Trenutno nema podataka o cijeni ovog automobila, ali sigurno je da će ona varirati u odnosu na pogonski sklop i paket opreme.

 

Datum objave: 02/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook