Naslovna > Vijesti > U Beogradu predstavljen novi A1

Audi

U Beogradu predstavljen novi A1

Njemački proizvođač je beogradskoj publici je premijerno predstavio novu generaciju svog najmanjeg modela, koji u vrhu ponude nudi 200 ks...

Za razliku od prethodne generacije, novi A1 stiže sa nešto većim dimenzijama. Dužina vozila sada iznosi 4,03 metra, širina 1,74, dok je visina 1,41 m. Pored dimenzija automobila i prtljažni prostor je značajno porastao i to za 65 litara, pa sada njegova zapremina u osnovnoj konfiguraciji iznosi 335 l, dok se obaranjem sjedišta dobija maksimalnih 1,090 l. Karoseriju će krasiti paleta od ukupno 11 boja, dok će krov i retrovizori biti dostupni u drugoj kontrasnoj boji, što će svakako dodatno doprinijeti atraktivnosti ovog modela, takođe kupcima će na raspolaganju biti i veliki izbor aluminijumskih naplataka veličine 15 do 18 inča.

 


Ispod poklopca motora u osnovnoj verziji će se naći TFSI turbo-benzinski agregat sa tri cilindra, radne zapremine 1,0 litar, te nešto jači četvero-cilindarski motori, zapremine 1,5 i 2,0 litra. Sam vrh ponude predstavlja TFSI sa 200 ks uparen sa šesto-stepenim S Tronic automatskim mjenjačem, dok će se u ootalim varjantama naći manuelni ili automatski stepen prenosa sa duplim kvačilom.
 

Datum objave: 23/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook