Naslovna > Automobili > McLaren > 600LT > U čast pobjede na Le Mansu

McLaren by Lazante

U čast pobjede na Le Mansu

Trkački tim i tuning kuća Lazante će preraditi sedam McLarenovih modela u čast 25-te godišnjice pobjede na Le Mansu 1995. godine....

Lazante će svaki od šest modela pretvoriti u „LM 25“ seriju, a nadogradnja uključuje donji dio karoserije u sivoj nijansi po ugledu na pobjednički F1 GTR, karbonskim naplacima sa pet krakova, kočionim kliještima zlatne boje i dekalom sa izblijedjelim brojem 59 koji je nosio pobjednički automobil te 1995. godine. Svi LM 25 modeli dobijaju zlatnu keramikom obloženu toplotnu zaštitu i ključ sa LM 25 logotipom, prekidače u zlatnoj i upravljačke papučice u crvenoj boji, kao i plave sportske sigurnosne pojaseve iste kao u originalnom F1 GTR. Lazante će zamijenti McLarenova standardna sjedišta sa ultra lakim sportskim koji će imati logo ove specijalne serije.

 

 

 

Lazante je objavio kojih će šest modela biti pretvoreno u ovu jubilarnu seriju: Senna GTR, Senna, 765 LT Coupe i Spider i 600 LT Coupe i Spider. Bazni automobil za sedmi i finalni primjerak LM 25 serije će biti prikazan kasnije u toku ove godine. Svi navedeni primjerci zadržavaju svoje originalne pogonske sklopove.Predstavnik kuće Lazante je izjavio za medije kako će prvi model sa LM 25 paketom 600 LT Spider ka kome bi radovi trebali početi u narednih desetak dana. Lazante je takođe naveo kako je primio narudžbe za ostale tri prerade, ali nije naveo o kojim se tačno modelima radi.

 

 

 

 

 

Lazante je objavio kako će ove konverzije na LM 25 seriju koštati oko 133.130 eura plus porez po jedinici, a na ovu cifru treba dodati i cijenu osnovne verzije navedenih modela. Konverzija primjerka vremenski traje oko tri mjeseca.

Datum objave: 20/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook