Naslovna > Automobili > McLaren > Elva > U čast slavne prošlosti

McLaren Elva by MSO

U čast slavne prošlosti

McLaren je izbacio specijalnu limitiranu seriju modela Elva sa oznakama i nijansom karoserije po ugledu na slavni trkaći model iz 60-tih...

 

Nakon što je odao počast M1A, inače orginalnom trkaćem modelu McLaren iz 1964. godine, McLarenov odjel za nadogradnju MSO sada oživljava prvi automobil u naranžastoj nijansi M6A koji je trijumfovao 1967. godine i osvojio pet uzastopnih pobjeda u Can-Am šampionatu. Na karoserijskoj nijansi Anniversary Orange kontrast daje linija koja se proteže na bokovima u sivoj nijansi, a pored pored potpisa Brucea McLarena nalazi se i njegov takmičarski broj 4. Kočiona kliješta iza velikih destokrakih sportskih naplataka su takođe u nijansi karoserije, a u instrument tabla je izrađena u crnoj boji.

 

 

Ova moderna interpretacija M6A predstavlja izuzetan spoj starog i novog, koji evocira uspomene u nekadašnja davna vremena i početka slave McLarena na trkačkim stazama, a ujedino prikazujući avagandan dizajn 21. vijeka. Dok je originalni model iz 60-tih godina koristio Chevroletov 5,9-litarski V8 agregat od „samo“ 525 KS, ovaj jubilarni McLaren Elva pogoni moderni twin-turbo 4,0-litarski V8 agregat koji isporučuje 804 KS. Najnoviji član Ultimate serije je ograničen na samo 399 primjeraka, a cijena po jedinici iznosi oko 1,5 miliona Eura. Zanimljivo je to da je opcionalno dostupan sa fiksnim vjetrobranskim staklom, ali ne i sa krovom i bočnim prozorima.

Datum objave: 26/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook