Naslovna > Auto moto sport > U Ferrariju razočarani testovima

F1

U Ferrariju razočarani testovima

Nakon finalnih predsezonskih testiranja u Ferrariju su ostali razočarani postignutim rezultatima, ali i bolidom, na kojem će još više raditi

Ferrari je u svijetu F1 prisutan još od 1950. godine i kao takav svake godine pretenduje na dvostruki naslov. Sve ostalo, kao što je treće mjesto prošle godine iza McLarena i Red Bulla, je neuspjeh. Na završnim testovima ove godine u Barceloni, Alonso je postigao drugo najbrže vrijeme posljednjeg dana.

 

Mnogi se pitaju da li je to nagovještaj ispunjavanja cilja ove sezone i dolaska do dvostrukog naslova. Čini se da je odgovor negativan. Potvrdio je to i tehnički direktor tima Pat Fry. „Razočarani smo nakon ovih testiranja.  Postignuto i ono što je prikazao novi bolid, jednostavno nas ne može zadovoljiti“ rekao je Fry. Ova izjava itekako čudi, jer dolazi od prvog čovjeka tehničkog odjela tima, koji novi bolid razvija još od augusta prošle godine. Da je potpuno razočaran Fry je potvrdio i izjavom da ne očekuje podijum na utrci u Australiji. Naglasio je da bolid mora biti aerodinamičniji sa boljim „downforceom“, a odluku FIE o promjeni dizajna izduvnog sistema, komentarisao je kao korak unazad za Ferrari. Finalna predsezonska testiranja prethodnih godina i nisu bila neko mjerilo, stoga ljubitelji Ferrarija, pravi potencijal svojih ljubimaca mogu vidjeti tek u Australiji na prvoj utrci, 18. marta. 

Datum objave: 09/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook