Naslovna > Automobili > Volvo > Polestar > U planu 270 primjeraka sa 476 KS i poboljšanim performansama

Polestar 2 BST Edition

U planu 270 primjeraka sa 476 KS i poboljšanim performansama

Polestar će proizvesti samo 270 jedinica specijalnog izdanja Polestar 2 za svjetska tržišta, a planirano je da proizvodnja počne sredinom 2022. godine. Cijene počinju od 70.500 Evra...

 

Polestar 2 2023 je najavljen prije samo nekoliko sedmica i tada nije bilo naznaka da švedski proizvođač ima veliko iznenađenje za novu modelnu godinu električne limuzine. Kao dio Polestar Engineered linije proizvoda, novi Polestar 2 BST Edition 270 je najsnažnija verzija EV-a, koja dolazi sa ozbiljnim poboljšanjima performansi i odgovarajućom cijenom.

 

 

 


Počevši od električnog pogona s dva motora, poboljšan je kako bi isporučio maksimalnu snagu od 476 konjskih snaga i 680 njutnmetara obrtnog momenta. Ono što je vjerovatno još važnije, Polestar obećava „povećan odziv gasa“ kako bi pratio „sportskiju dinamiku“. Za pogon se koristi ista baterija od 78 kWh kao i na redovnim modelima.

 

 

 

 

Ali snaga nije sve i Polestar takođe ugrađuje posebno razvijene Ohlins dvosmjerne podesive amortizere s pomoćnim komorama za podešavanje ispod haube. Novo prednje vješanje i 20 posto tvrđe opruge takođe su dio nadogradnje. Vješanje sada ima 25 mm nižu visinu vožnje. Električna limuzina ograničene serije vozi se na 21-inčnim alu naplacima sa gumama Pirelli P Zero dimenzija 245/35, razvijenim posebno za automobil. Nisu napravljene nikakve modifikacije na kočionom sistemu, koji je zadržao Brembo kočnice sa četiri klipa.

 


Dostupne su dvije boje eksterijera – Thunder ili Snow, sa kontrastnom unutrašnjošću Charcoal WeaveTech. Branici i bočni pragovi u boji karoserije razlikuju Polestar 2 BST Edition 270 od običnih Polestar 2 modela, dok je mat crna traka na karoseriji dostupna kao opcija od 1.000 dolara za dodatno poboljšanje sportskog izgleda. Swedish Gold završnica se može vidjeti na kočionim čeljustima, elementima amortizera, poklopcima ventila i sigurnosnim pojasevima.

Datum objave: 02/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook