Naslovna > Automobili > Škoda > Fabia > Uhvaćena nova Fabia bez kamuflaže

Škoda Fabia

Uhvaćena nova Fabia bez kamuflaže

Nova Škoda Fabia trebalo bi da stigne nešto kasnije ove godine, a već sada imamo priliku da vidimo kako će izgledati novi model i to u sportskoj Monte Carlo opremi...

Škoda se priprema za lansiranje svoje četvrte generacije Fabije, a po prvi put imamo priliku da vidimo ,,supermini“ u svojoj proizvodnoj karoseriji. Na zvanično predstavljanje ipak ćemo morati malo sačekati. Sa špijunskih fotografija može se primijetiti da su blatobrani nešto širi u odnosu na prethodnika, a porasla je i maska hladnjaka, zahvaljujući kojoj Fabia ima odvažniji stav. Krovna linija automobila ostaje relativno visoka pozadi, jer u Škodi su oduvijek vodili računa o prostoru i komforu kako za putnike naprijed tako i za one koji se nalaze na zadnjoj klupi.

 

 


Sa fotografija se vidi da će Fabia biti ponuđena u Monte Carlo opremi, koja će dodatno pojačati sportski duh malog Čeha. Škoda će sa novim modelom premjestiti Fabiju na MQB A0 platformu, na kojoj su sestrinski modeli poput Seat Ibize, Audija A1 i Volkswagen Poloa već postavljeni. Ova platforma omogućava veliki napredak u pogledu tehnologije, gdje će se između ostalog po prvi put pojaviti i Volkswagenov najnoviji  MIB 3.0 sistem multimedije. Kabina nove Fabije ne bi trebalo da se znatno mijenja u pogledu količine prostora, naročito ako se uzme u obzir da su u Škodi relativno nedavno lansirali Scalu, koja je tu da udovolji onima kojima je potrebno malo više prostora.


Aktuelna generacija Fabije predstavljena je krajem 2014. godine, a nasljednik bi trebalo da se zvanično pojavi do kraja ove godine, ali više detalja može se očekivati u narednom periodu.

Datum objave: 21/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook