Naslovna > Automobili > Ford > Focus > Uhvaćena unaprijeđena limuzina

Ford Focus

Uhvaćena unaprijeđena limuzina

Na špijunskim fotografijama snimljenna je ažurirana verzija Ford Focus modela u obliku limuzine, prilikom testiranja u Belgiji...

Nedavno je predstavljen Ford Focus ST model namijenjen za tržište Evrope, u cilju poboljšanja ponude proizvođača automobila iz SAD na tržištu starog kontinenta.  U međuvremenu, rad na osvježenoj porodici Focus se nastavlja, a javnost je već mogla vidjeti testiranje hatchback modela, karavana i ST prototipova. Najnovije špijunske fotografije sada pokazuju da je na redu dolazak osvježenog Focus modela u obliku limuzine. Ovaj automobil je uhvaćen prilikom testiranja u Belgiji, sa maskirnom folijom koja pokriva veći dio prednjeg dijela.

 

 

 

 

 

Folija skriva i blago izmjenjene farove, koji po svemu sudeći posjeduju LED osvjetljenje. Takođe, maska hladnjaka će biti redizajnirana i izmjenjena u odnosu na prethodni model, dok će točkovi sa dvije boje, prema ovim fotografijama ostati nepromjenjeni. Unutra se može primjetiti veći ekran infotainment sistema, ali se o kabini ne može reći ništa drugo, iako postoji nada da će novi model sadržati ažurirani softver za zabavu i informiranje, bolje materijale i nove opcije opreme. Ispod poklopca motora se ne očekuju promjene sa nadolazećim facelift izdanjem. Trenutni asortiman sastoji se od 1,0 i 1,5-litarskih EcoBoost plinskih motora, kao i 1,5 i 2,0-litarskih EcoBlue „dizelaša“. ST model sa poboljšanim performansama oslanja se na detuniranu verziju prethodne generacije RS 2,3-litarskog EcoBoost-a prethodne generacije, a očekuje se da će se svi dostupni pogonski sklopovi prenijeti bez značajnih promjena.

 

Datum objave: 10/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook