Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Ujedinjena serija

Volkswagen United Edition

Ujedinjena serija

Volkswagen je predstavio novi nivo opreme za modele Polo, T-Cross i T-Roc pod nazivom United koji donosi jedinstvene vizuelne izmjene i bogatiju opremu...

Crossover T-Cross i T-Roc United se baziraju na postojećim SE verzijama tih modela, dok se Polo United uskladio sa još uvijek dostupnom Mach varijantom. Sve verzije su opremljene novim aluminijumskim naplacima od 15 inča (Polo), 16 inča (T-Cross) i 17 inča (T-Roc) i nose oznaku United na B-stubu. U kabini su sjedišta obrubljena plavo-sivim presvlakama, dok su akcenti i papučice komandi izređeni od aluminijuma. Sve verzije dobijaju kožne upravljače koji se takođe nude kao dio standardne opreme na SE i Mach modelima.

 

 

 

 

Svi navedeni modeli dobijaju glasovnu kontrolu za infotaiment sistem, grijana prednja sjedišta i mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla, plus svjetlosno upozorenje kada je potrebno dosuti tečnost za pranje. Polo dobija navigacioni sistem instaliran na 8-inčni ekran osjetljiv na dodir i zatamnjujuće retrovizore. T-Rocc dobija podnu rasvjetu sa natpisom United, a T-Cross dobija parking senzore na svim stranama vozila. Dva crossovera takođe dobijaju zadnja zatamnjena stakla.

 

Svi modeli ove serije su opremljeni sa benzinskim agregatima. Polo dolazi sa jednolitarskim turbo benzincem od 80 KS ili 95 KS. Obje varijante su dostupne sa petostepenim manuelnim, a snažnija varijanta može biti uparena sa sedmostepenim automatskim mjenjačem dvostrukog sistema kvačila. Benzinac od 95 KS se takođe nalazi i u T-Crossu (samo sa mauelnim mjenjačem), dok se iznad njega nalazi varijanta jednolitarskog agregata od 115 KS sa izborom između manuelnog sedmostepenog i sedmostepenog automatskog mjenjača. T-Roc United dolazi sa manuelnom varijantom jednolitarskog trocilindraša od 115 KS, ali je dostupan i sa 1,5-litarskim turbo četvorocilindrašem od 150 KS koji nudi izbor između mauelne i automatske transmisije.

 

 

Cijene za Polo, T-Cross i T-Roc United se kreću od 19.050, 22.400 i 25.850 eura na britanskom tržištu.

Datum objave: 25/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook