Naslovna > Auto moto sport > Ulazak u Formulu 1 sve izvjesniji

Audi

Ulazak u Formulu 1 sve izvjesniji

Njemački brend već duže vrijeme razmatra mogućnost prilkjučivanja takmičenju F1, a nakon nedavnih događaja vrlo je moguće da službena potvrda bude početkom naredne godine...

U proteklom periodu postalo je jasno da će grupacija Volkswagen u budućnosti postatio dio najbržeg cirkusa na svijetu, međutim nije određeno konkretno koji bi brend ili brendovi ušli u ovaj projekat. Najviše interesovanja pokazali su iz samog Volkswagena te Audija, oba brenda posjeduju znanje i resurse neophodne za uspješno učestvovanje u ovom takmičenju. Za sada još nema konačnih i definitivnih odluka, ali je vrlo moguće da se i to promijeni u bliskoj budućnosti. Ovoj tvrdnji u prilog ide i pismo kojim se jasno otrkivaju namjere i želje rukovodstva Audija. Pismo su napisali izvršni direktor kompanije Markus Duesmann i član upravnog odbora Audi AG Technical Development Oliver Hoffman, obraćajući se bivšem predsjedniku FIA-e, Žanu Todtu. Između ostalog donosioci odluka i Audija napisali su i:  „Zahvaljujući vašem trudu, sada smo blizu cilja“.

 

 

 

 

 


Takođe u ovom pismu Duesmann i Hoffman su naglasili: „Nedavno smo vidjeli da je postignuta još jedna prekretnica – prvi nacrt tehničkih, sportskih i finansijskih propisa. Vjerujemo da on sadrži zadovoljavajuća rješenja za sve ciljeve„. Na kraju završnica djeluje još optimističnije u namjeru ulaska u Formulu 1 sa posljednjom rečenicom koja glasi: „Radujemo se što ćemo raditi s vama i vašim timom, kako bismo dovršili ovaj važan proces i potvrdili naš ulazak u Formulu 1 početkom sljedeće godine“, čime je jasno naglašeno da bi do službene potvrde moglo doći u bliskoj budućnosti.

Datum objave: 27/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook