Naslovna > Automobili > Lexus > UX > Unaprijeđeni crossover gura Lexus dalje na putu do elektrifikacije

Lexus UXh

Unaprijeđeni crossover gura Lexus dalje na putu do elektrifikacije

Sudeći po fotografijama, Lexus je ukinuo UX-ov touchpad kontroler i kontrole na centralnoj konzoli, ali će prelazak na moderniji ekran osjetljiv na dodir vjerovatno mnogi pozdraviti...

Lexus UX možda neće zapaliti prodajne liste za Lexus, ali je odlična ulazna tačka za brend u visoko konkurentnom prostoru kompaktni luksuzni crossover. Imajući to na umu, Lexus UX treba da pokaže budućim kupcima šta Lexus predstavlja. Nakon nekoliko godina na tržištu, Lexus daje UX-u ozbiljno unapređenje. Uz promjene u unutrašnjosti, Lexus UX prelazi isključivo na hibridni pogon. Ovaj zaokret može izgledati kao velika promjena za UX liniju, ali zapravo to samo znači da Lexus izbacuje osnovni model UX 200 iz linije i sada proizvodi UX 250h.

 

 

 


To znači da će jedini pogonski sklop biti 2,0-litarski agregat koji radi sa hibridnim sistemom sa dva motora, koji trenutno pokreće Lexus UX 250h iz 2022. godine. Ova kombinacija je bila dovoljno dobra za 181 KS. Pogonskom sklopu pridružila se i revidirana kabina. Stari infotainment sistem je izašao i zamijenjen je standardnim medijskim sistemom sa ekranom osjetljivim na dodir od 8,0 inča ili opcionim od 12,3 inča.

 

 

Lexus UX '23 bi također trebao raditi bolje od trenutnih modela. Lexus je revidirao kalibraciju upravljača, učvrstio školjku i revidirao podešavanje ovjesa. Ažurirani Lexus vidi 20 više tačaka zavarivanja u strukturi kako bi bila čvršća od prethodnog modela. Lexus F-Sport Handling paket bi trebao da ga učini okretnijim i stabilnijim i dolazi sa amortizerima performansi i Lexusovim aktivnim varijabilnim sistemom ovjesa.

Datum objave: 14/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook