Naslovna > Automobili > Ferrari > SP38 > Unikatni SP38 Deborah premijerno u Italiji
FOTO GALERIJA (7)

Ferrari

Unikatni SP38 Deborah premijerno u Italiji

Ono što je još novina je da je ovaj automobil pored oznake SP38 dobio i naziv Deborah što asocira na njegovu crvenu boju kojom je ofarban...

Ferrari SP38, koji je nedavno predstavljen javnosti, tokom proteklog vikenda imao je svoju zvaničnu premijeru i na obalama jezera Komo u Italiji. Ono što je novina, u odnosu na ranije inforamcije, je da je ovaj unikatni automobil pored oznake SP38 dobio i naziv Deborah što asocira na njegovu crvenu boju kojom je ofarban. Vozilo je bazirano na modelu 488 GTB međutim njegova spoljašnji a i unutrašnji izgled se znatno razlikuje od njegovog prethodnika. Kada pogledamo prednji dio tu se istču mali horizontalno postavljeni farovi koji upotpunjuju agresivan izgled automobila. Tome svemu doprinosi i oštra linija krova i mali prozori.

 

 

Ono što je još primjetnije za oko je zadnji dio vozila gdje je poklopac agregat zamijenjen horizontalno postavljenim dijelovima karoserije. U unutrašnjosti karoserije ističe se upravljač prošiven crvenim šavovima i sjedišta crne boje. Pogonski agregat ove motorne „zvjerke“ je isti kao i kod modela 488 GTB što znači da ono posjeduje twin-turbo V8 jedinicu radne zapremine 3,9 litara koji razvija 661 ks.  Ona se preko sedmostepenog automatskog mjenjača sa duplim kvačilom šalje zadnjim točkovima i tako postiže nevjerovatno ubrzanje. Ono što je još nepoznanica, a najviše zanima ljubitetlje vozila, je cijena ovog četvorotočkaša. Za sad se samo može pretpostaviti da je u pitanju milionska cifra. 

Datum objave: 29/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook