Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Uoči L.A. Auto Showa predstavljen Range Rover SVAutobiography

Land Rover

Uoči L.A. Auto Showa predstavljen Range Rover SVAutobiography

Land Rover je prije otvaranja Los Angeles Auto Showa otkrio detalje Range Rovera SVAutobiography.

Kao što je ranije najavljeno Range Rover SVAutobiography dolazi kao proizvod Land Roverovog odjela za specijalna vozila Special Vehicle Operations čiji je cilj zadovoljavanje kupaca sa specifičnim potrebama. Novi model koji će javnosti privi put biti predstavljen u Los Angelesu dolazi sa izuzetno komfornom zadnjom klupom. Prostora za nage i glave ima u izobilju a tu su funkcije masaže, grijanja i hlađenja. Da bi sve bilo kako treba ugrađeni su posebni kanali za grijanje nogu.

 


Između zadnjih fotelja ugrađena je velika, fiksna, centralna konzola koja služi kao stolić ali i kao panel za komandovanje raznim sistemima u automobilu. U principu lako je zaključiti da je osnovni smisao ovakvih vozila luksuz za kojeg kupci ne pitaju koliko košta.
Što se motora tiče u ponudi su: 5.0 litreni V8, 4.4 V8 i plug-in Hybrid sa 2.0 litrenim turbo benzincem sa četiri cilindra. Recimo da je ukupna snaga Hybrida 400 KS što je savim dovoljno za pokretanje ogromnog SUV-a. Tvorci ovog vozila tvrde da su njega utkali više od 50 godina iskustva što garantuje vrhunsku kvalitetu. Cijena se kreće u rasponu 223.824 do 236.065 dolara...

 

Datum objave: 28/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook