Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Urus najtraženiji model

Lamborghini ostvario najbolju polugodišnju prodaju u istoriji kompanije

Urus najtraženiji model

Predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann predviđa da će se ovi dobri prodajni rezultati nastaviti. On kaže da kompanija već ima narudžbe za pokrivanje cjelokupne proizvodnje vozila za 2023. godinu.

Italijanski proizvođač automobila Lamborghini je u prvih šest mjeseci 2022. postavio novi rekord kompanije po prodaji, prometu i profitabilnosti. U ovom periodu isporučeno je 5.090 vozila, što je za 4,9 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine. Najprodavaniji Lamborghinijev model je Urus sa 61 odsto prodaje u prvoj polovini godine, iako procenti za Huracan i Aventador nisu poznati. Najveće tržište Lamborghinija u prvoj polovini ove godine su bile Sjedinjene Američke Države  sa 1.521 isporučenim vozilom.

 

 

 


Druge velike zemlje s najvećom prodajom bile su Kina (576), Njemačka (468) i Ujedinjeno Kraljevstvo (440). Područja Evrope, Bliskog istoka i Afrike su primila 41 odsto isporuka kompanije, Amerika je preuzela 34 odsto, a azijsko-pacifički region je imao 25 odsto udjela.  Lamborghiniju ove godine ide odlično finansijski, što pokazuje i brojka prometa koja je za šest mjeseci dostigla 1,33 milijarde evra, što je više od 30,6 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine.

 

 

Velike vijesti iz Lamborghinija stižu u jer će tokom mjeseca biti predstavljena tri nova modela.

Datum objave: 03/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook