Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Uskoro i performantna varijanta

Hyundai Elantra N Line

Uskoro i performantna varijanta

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkada je Hyundai predstavio potpuno novi model Elantre, a njena performantna N Line varijanta je već na putu...

 

Fotografije testnog vozila pod kamuflažnim pokrovom su izašle u medije. Debela kamuflaža sprečava uočavanje dizajnerskih izmjena o odnosu na baznu verziju, ali te izmjene je lako „provaliti“. Vizuelne izmjene na N varijanti biće ograniče ne uglavnom na karoserijske sportske dodatke koje će nadopuniti aluminijumski naplaci i niži sportski ovjes. Hyundai za sada ne otkriva sve detalje, ali je istakao da će vozilo imati osjetna unapređenja od izmjena na šasiji i da će biti opremljena turbo benzinskim agregatom.

 

 

 

Ispod poklopca motora bi se mogao naći četvorocilindarski agregat zapremine 1,6 litara iz modela Elantra GT N Line koji isporučuje 201 KS i 264 Nm obrtnog momenta. U modelu sa petoro vrata će biti uparen sa šastostepenim manuelnim ili opcionalno sa sedmostepenim atomatskim mjenjačem sa dvostrukim sistemom kvačila. Na video materijalu se može primjetiti samo dvije papučice na podu i na kratko ručice za prebacivanje brzina iza upravljača.

 

 

 

 

Predstavljanje ovog modela bi se prema nekim informacijama moglo očekivati krajem ove godine, a kruže glasine da je Hyundaiju u planu izbacivanje još snažnije varijante Elantre N sa čak 275 KS i većim dvolitarskim agregatom iz modela Kona N. Ukoliko se ova glasine pokažu tačnim, kupcima će na raspolaganju biti odabir između šestotepene manuelne ili osmostepene automatske transmisije koja je nedavno prikazana na modelu Veloster N.

 

 

Video prezentaciju možete pogledati ovdje

 

 

Datum objave: 28/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook