Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Uskoro premijera tržišne verzije

Volkswagen ID.Buzz

Uskoro premijera tržišne verzije

Volkswagen u posljednjih nekoliko godina mnogo truda i resursa ulaže u razvoj potpuno električnih automobila, tako je na red došao i prvi električni kombi, čija se premijera serijske verzije bliži...

Konceptna verzija prvog električnog kombija nazvanog ID.Buzz prikazana je još početkom 2018. godine. Tadašnji model bio je u putničkoj varijanti, a nakon toga zainteresovana javnost morala je sačekati dvije godine da ugleda i teretnu verziju ovog modela, takođe još uvijek koncepta. Međutim u septembru tokom sajma automobila u Minhenu prikazana je gotovo serijska verzija ovog modela, ali je šarena kamuflažna maska limitirala detaljan pregled dizajnerskih rješenja, dok su u Volkswagenu bili škrti u odavanju mehaničkih informacija o modelu.

 

 

 

 

 


Konačno čekanju će uskoro doći kraj jer  je poznat datum premijere produkcijske verzije, a to je 9. mart. Od ranije je poznato da će serijska verzija biti gotovo identična modelu koji je pokazan u Minhenu, a trenutno postoji nekoliko informacija o performansama modela. Poznato je da će ovaj električni kombi biti postavljen na MEB platformu, namijenjenu za vozila sa električnim pogonskim sklopovima. Takođe u ovom slučaju MEB platforma će dobiti svoju najdužu verziju za sada. Isto tako glasine koje kruže u javnosti kazuju da će ID.Buzz posjedovati baterije kapacitete 111 kilovat časova, što će mu omogućiti da u okviru jednog punjenja ostvari domet od oko 600 KM. Za više informacija biće neophodno sačekati premijeru ovog modela, koja je međutim veoma blizu.

Datum objave: 17/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook