Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SL > Uskoro stiže novi SL u nešto drugačijem izdanju

Mercedes

Uskoro stiže novi SL u nešto drugačijem izdanju

Prema najnovijim izvještajima, nova generacija modela Mercedes-Benz SL bi se mogla značajno rzlikovati od aktuelnog modela i više podsjećati na AMG GT...

Njemački proizvođač nema namjeru da obustavi proizvodnju svog luksuznog modela, iako prodaja trenutne generacije SL serije konstantno pada. Naime Mercedes želi da novi SL više podsjeća na model AMG GT i da više bude orjentisan prema vozaču. U izvještaju je navedeno da bi novi SL trebao biti baziran na MSA (Modular Sports Architecture) platformi na kojoj će biti postavljen i novi AMG GT.

 

Tako će ova dva modela će dijeliti i vješanje, osovine i sistem upravljanja, a hibridni pogonski sklopovi se takođe očekuju na oba modela. Uvodni model bi se trebao pojaviti pod oznakom SL450 EQ Boost, koji ispod poklopca motora krije redni šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara sa turbo punjačem kojem će asistirati mali elektromotor koji razvija 22 konjske snage, što bi na kraju dalo ukupnu snagu od oko 390 ,,konja”. Pored navedenog, očekuje se i model AMG SL53 koji bi djelio isti pogonski sklop kao SL450 EQ Boost, ali bi razvijao ukupno oko 450 konjskih snaga. Navedene promjene sa sobom će donjeti i nešto drugačiji dizajn modela.

 

Datum objave: 12/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook