Naslovna > Vijesti > Uštedom do većeg profita

Volkswagen

Uštedom do većeg profita

Finansijski direktor kompanije Volkswagen Hans Dieter najavio je da će ova kompanija smanjiti broj komponenti koje se ugrađuju u različite modele automobila kako bi dodatno snizili troškove proizvodnje …

Finansijski direktor kompanije Volkswagen Hans Dieter Posch najavio je da će ova kompanija smanjiti broj komponenti koje se ugrađuju u različite modele automobila kako bi dodatno snizili troškove proizvodnje. Kako bi automobilske kompanije uspješnije poslovale neophodno je da se što više uštedi u procesu proizvodnje. Veliki proizvođači automobila pokušavaju da dodatno snize troškove tako što iste dijelove ugrađuju u dva ili više modela.

 

Posch smatra da u Volkswagenu postoji potencijal za dalje smanjenje broja pojedinačnih dijelova i komponenti. Iz ovog giganta navode i konkretan primer na kojem misle da uštede, a to je plan da za 30% smanje izbor motora i menjača koji će biti u ponudi kod naredne generacije modela Polo. Njihov dugoročni plan odnosi se na povećanu zaradu od 5 miliona eura koja će se dogoditi do 2017. godine. Jedan od ciljeva je da se operativni profit ove automobilske marke poveća sa 2,3%, koliko je iznosio u 2014, na 6% u 2018. godini.

 

Datum objave: 28/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook