Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > G klasa > Veća visina i umanjena snaga pogona

Mercedes-AMG G-Class 4x42

Veća visina i umanjena snaga pogona

Novi Mercedes-AMG G-Klase 4x42 je uhvaćen okom kamere tokom testne vožnje...

Stilske nadogradnje u odnosu na „obični“ AMG G 63 uključuju šire lukove točkova, nove aluminijumske naplatke sa masivnijim pneumaticima i novi safari krovni nosač. Na zadnjem dijelu se nalazi nova metačna šipka branika, nosač rezervnog točka i ljestve za pristup krovu.

 

 

 

Međutim, izmjene na ovom modelu nisu samo kozmetičke. Ispod prednjeg branika se naziru snažniji krakovi upravljačkog sistema, a iza aluminijumskih naplataka se nalazi set „izbušenih“ disko kočnica sa crvenim kočionim kliještima.

 

Visina ovog testog modela je veća u odnosu na standardnu G-Klasu, a tu su i novi amortizeri koji na prvi pogled izgledaju deblje i duže u odnosu na standardne.

 

 

 

Novi model će pokretati isti četvorolitarski V8 agregat sa dva turbopunjača koji se nalazi u „običnom“ AMG G 63, ali zbog nestabilnosti koju donosi povećana visina vozila i relativno kratak međuosovinski razmak, Mercedes bi mogao smanjiti ukupnu izlaznu snagu ovog agregata.

 

Prethodna generacija 4x42 je raspolagala sa „samo“ 422 KS, umjesto maksimalnih 585 KS koliko može isporučiti navedeni agregat. Kako bi se odrazilo ovo smanjenje snage, stari model je odbacio prefiks AMG u nazivu i zadržao samo G 500, a sad da li će novi model nastaviti ovu tradiciju ostaje da se vidi....

Datum objave: 04/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook