Naslovna > Automobili > Bentley > Flying Spur > Veliki luksuz za manju cijenu

Bentley Flying Spur

Veliki luksuz za manju cijenu

Bentley je predstavio manje snažnu i jeftiniju verziju svoje luksuzne limuzine Flying Spur sa pogonskom jedinicom iz modela Continental GT...

Pogonsku jedinicu čini četvorolitarski agregat sa dvostrukim turbopunjačem od 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta, što je za 85 KS i 130 Nm manje od vodećeg modela Flying Spur. Uprkos tome. Bentley ističe kako ovaj agregat smanjuje masu Flying Spura za oko 100 kg, a da performanse ostaju usporedive sa snažnijom verzijom. Prema Bentley, novi Flying Spur V8 razvija ubrzanje od nule do 100 km/h za 4,1 sekundu i razvija maksimalnu brzinu od 320 km/h. Snaga se prenosi preko osmostepenog automatskog mjenjača na sva četiri točka.

 

 

 

Kako bi se prilagodio manjoj masi novog modela, proizvođač je modifikovao adaptivne amortizere Flying Spura, vektorski sistem obrtnog momenta i električni servo upravljač. Kao dodatna opcija kupcima je na raspolaganju i aktivni sistem stabilizacije točkova i upravljanje sa sva četiri točka.

 

Oprema i materijali u kabini su na najvišem nivou i sve je podređeno udobnosti putnika i luksuzu, kao što i priliči ovom britanskom brendu. Zanimljiva činjenica je ta, da je u ovom odelu kupcima na raspolaganju hladnjak na zadnjoj klupi smješten iza središnjeg naslona za ruke. Omogućava dva nivoa hlađenja od +6 do -6 °C i može pohraniti šest limenki od 330 ml, četiri boce od pole litre ili dvije boce šampanjca.

 

Knjiga narudžbi je otvorena, a zvanična cijena još uvijek nije objavljena, mada se može očekivati da će novi Flying Spur V8 koštati oko 166.000 eura...

Datum objave: 15/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook