Naslovna > Auto moto sport > Vetel se istrošio ?

F1

Vetel se istrošio ?

Kada neko kaže da se Vetel istrošio onda je to subjektivno mišljenje, no kada ono dođe od direktora Red Bulla Cristiana Hornera, onda stvari postaju ozbiljne

Direktor Red Bulla Christian Horner izjavio je da se Vetel nakon četverogodišnje vladavine u F1, jednostavno istrošio.  „Radi se o kombinaciji nekoliko stvari. U pet godina se četiri puta borite za šampionsku titulu, i naravno da ćete se istrošiti.

 

Uz to Sebastian je jako osjetljiv na rad bolida, pogotovo prilikom kočenja. Kako je on prethodnih godina izvlačio dodatne desetinke iz bolida, zaista je fascinantno i neponovljivo“ – rekao je Horner.  Uz ovo, šef Red Bulla je rekao da su nova pravila i manji motor također uticali na Vetelovu vožnju. Mehanički problemi tokom priprema dodatno su zakomplikovali stvari, pa je Vetel imao jako malo vremena za prilagodbu. Podsjećamo, aktuelni šampion Sebastian Vetel trenutno zauzima 6. Mjesto u šampionatu, a vodeći je Nico Rosberg sa velikom bodovnom prednošću. Zanimljvo, Vetelov timski kolega Ricardo trenutno zauzima treću poziciju u šampionatu. 

Datum objave: 13/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook